Spenat- och squashsoppa.

Spenat- och squashsoppa, cirka 4 portioner:
 
2 msk olivolja
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1/2 grön chili
1/2 lime
1 dl koriander
2 squash
450 g spenat
2 dl vatten
1 dl havregrädde(eller någon annan typ utav grädde som du vill ha)
salt och peppar
 
Finhacka lök, vitlök, chili och koriander och stek i olivoljan på medium värme i några minuter i en större kastrull. Tillsätt squashen och låt den stekas tills den börjat mjukna. Tillsätt sedan all spenat och vattnet, lägg på ett lock och låt koka samman i 10 minuter eller tills spenaten är helt tinad. Tillsätt slutligen grädden, mixa hela soppan med stavmixer och smaka av med salt och peppar!
 
Lunch & Middag, Soppor & grytor, Veganskt, Vegetariskt | |
Upp