Recept på finpannkakor.

Hallå där bloggisen! Har jobbat hela dagen och inte haft tid att njuta utan någon super-seriös-helg-frulle ännu men imorgon är jag ledig hela dagen så tänkte passa på att fixa till något riktigt nice. Typ något i stil med dessa Quinoa- och Kokospannkakor kanske. Dom är världsgoda och ändå inte jätteavancerade så tycker att ni ska pröva er på dem. Kom bara ihåg att quinoan ska ligga i blöt 12-24 h innan ni sätter igång. Hehe.
 
Nåväl, utöver några små ändringar här och där så har jag till större del kopierat receptet utav Green Kitchen Stories och är beräknat till 2 personer.
 
Ingredienser:
1 dl quinoua, okokad men blötlagd i 24 timmar
1 dl havregryn
1 3/4 dl riven kokos
2 1/4 dl havredryck(eller annan valfri mjölkdryck)
1 ägg(för veganer funkar det också att blötlägga 1 tsk chiafrön med ½ dl vatten i 15 minuter)
2 msk smält kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
Zesten från 1 citron
 
Gör så här:
Skölj av quinoan och lägg i en bunke tillsammans med hälften utav den rivna kokosen och resterande ingredienser utom citronzesten.
 
Om du har en mixer eller matberedare så är det bara att mixa samman hela smeten, annars går det också att använda sig utav en matmixer(vilket jag gjorde och det fungerade helfint). Mixa tills smeten blivit jämn och slät och rör sedan ned resten utav den rivna kokosen samt citronzesten.
 
Grädda dem på en ganska låg till medium värme i kokosolja för att förstärska hela kokossmaken.
 
OCH SEN ÄRE BA ATT HUGGA IN. Jag åt den tillsammans med lite hemlagad sylt och kokosgrädde och det var ju himla gott. Så pröva på det. Eller ät den också med något ni bara tycker är himla gott.
 
Trevlig pannkaksfrukost finisar!
 
Frukost, Pannkakor, Veganskt, Vegetariskt | | En kommentar |
Upp