Veganburgare med portabellosvamp.

Hejsan!
 
Efter att ha käkat världens godaste hamburgare under mina två veckor i USA så blev jag inspirerad till att börja laga mer utav det här hemma och det är vad jag gjort ikväll.
 
Både i London och New York så fanns det Portabelloburgare överallt men hann inte med att smaka någon så bestämde mig för att göra en sådan nu ikväll, vilket är hur enkelt som helst!
 
Själva burgaren är ju bara själva hatten på svampen och vad man vill ha för tillbehör är ju valfritt.
 
Själv så slängde jag ihop en marinad till svampen som bestod utav teriyaki, japansk soya, färsk ingefära, sirap och rapsolja.
 
Stekte svampen under ganska lång tid på svag värm i kokosolja och lade på en skiva med soyabaserad "mozzarella". Utöver osten hade jag tomat, rödlök, ruccula och massa mosad avokado på burgaren och serverade med massa potatisklyftor på sidan som jag smaksatt med basilika.

 
Hamburgare, Lunch & Middag, Vegetariskt | | En kommentar |
Upp